Μπαίνουμε στο τελευταίο 15ήμερο του Δεκέμβρη και ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι μας με χριστουγεννιάτικα γλυκάκια! Ξεκινάμε με τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο, πεντανόστιμο κέικ και έπεται συνέχεια με πιό παραδοσιακά γλυκάκια...
Υλικά:
- 230 γρ. μαργαρίνη
- 230 γρ. ζάχαρη άχνη
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 20 γρ. κακάο σκόνη
- 1 βανίλια (σκόνη ή μπαστούνι)
- σταφίδες / φρούτα γλασέ της αρεσκείας σας ή κομπόστας
Γλάσο:
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν & να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φρούτα και κατόπιν διαδοχικά, το αλεύρι (καλύτερα να τα έχετε κοσκινισμένα τα υλικά), το μπέικιν και το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη & αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο πορτοκάλι. Στολίζουμε με ρόδι και ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου