Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο κέικ!!!


Μπαίνουμε στο τελευταίο 15ήμερο του Δεκέμβρη και ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι μας με χριστουγεννιάτικα γλυκάκια! Ξεκινάμε με τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο, πεντανόστιμο κέικ και έπεται συνέχεια με πιό παραδοσιακά γλυκάκια...

Υλικά:

  • 230 γρ. μαργαρίνη
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 βανίλια (σκόνη ή μπαστούνι)
  • σταφίδες / φρούτα γλασέ της αρεσκείας σας ή κομπόστας

Γλάσο:

  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν & να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φρούτα και κατόπιν διαδοχικά, το αλεύρι (καλύτερα να τα έχετε κοσκινισμένα τα υλικά), το μπέικιν και το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη & αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο πορτοκάλι. Στολίζουμε με ρόδι και ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου