Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Μελομακάρονα!!


Η συνταγή είναι της μαμάς μου, που ήταν της μαμάς της και πάει λέγοντας!!!

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 3 κούπες αραβοσιτέλαιο (όχι τελείως γεμάτες)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση:

Σ' ένα μπωλ, χτυπάμε το λάδι με το πορτοκάλι και τη ζάχαρη για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, κατόπιν το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και σιγά - σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά (αναλόγως το φούρνο).

Αν θέλουμε, μπορούμε να σιροπιάσουμε λιγότερο χρόνο κάποια κομμάτια και να τα καλύψουμε με κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου