Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Κουραμπιέδες!!!


Και αυτή η πεντανόστιμη συνταγή περνάει από γιαγιά σε μαμά...

Υλικά:

  • 640 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη (τα 200 γρ. μέσα στη ζύμη)
  • 3 βανίλιες (ή 2 βανίλιες και λίγη εσάνς βανίλιας)
  • 2/3 φλυτζανιού του καφέ κονιάκ
  • 1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα τις βανίλιες, το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και λίγο - λίγο το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν. Όταν φθάσουμε στο μισό αλεύρι, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου